Milleniaalit, Y-sukupolvi, diginatiivit - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Työntekijöiden ja samalla tulevaisuuden myynnin talenttien profiili muuttuu ja tulee muuttumaan radikaalisti. Tähän tulee myös yritysten kyetä reagoimaan - mutta miten?
Diginatiiveilla, eli milleniaaleilla tarkoitetaan 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolenvälin välisenä aikana syntyneitä, internetin ja tietotekniikan kehityksen parissa kasvaneita nuoria aikuisia. Meille internet on luontainen keino viestiä, etsiä tietoa, ostaa ja vertailla tuotteita sekä palveluja. Tästä syystä myös tämän päivän johtajien kannattaa miettiä millaisissa rooleissa ja millaisilla koulutuksilla saadaan uudenlaisista myyjistä paras teho irti. Seuraavassa ajatuksia tästä aiheesta diginatiivin nuoren yrittäjän näkökulmasta.
Erilaisuus on rikkaus
Työyhteisömme Adeptuksella koostuu erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla pelaavista eri-ikäisistä myynnin ammattilaisista, joita yhdistävät intohimo myyntityötä ja sen kehittämistä kohtaan. Ikäjakauma taitaa osua 24-58 vuoden väliin ja asiakashankintatiimimme keski-ikä on tällä hetkellä tarkalleen 24,75 vuotta. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa kokemuksen tuomaa varmuutta yhdistettynä nuoruuden intoon, joilla saadaan aikaan entistä parempaa ja asiakaslähtöisempää myyntiä.
Siinä missä me nuoret opimme vanhemmilta joka päivä uutta, uskon että myös kokeneempiinkin kettuihin tarttuu uudenlaista energiaa ja intoa, kun teemme yhdessä töitä erilaisten projektien parissa. Samalla on kuitenkin itsestään selvää, että meitä eri-ikäisiä ja erilaisia persoonia draivaa kohti huippusuoritusta erilaiset asiat ja myös luontaiset vahvuutemme ovat erilaisia.
Millaisia erityispiirteitä digiajan myynnin talenteilla on?
Siinä missä vanhassa maailmassa nuoren B2B-myyjän ura alkoi uusasiakashankinnalla puhelinluetteloa ja lankapuhelinta käyttäen, on tänään tilanne toinen. Tiedon haku ja sitä kautta esimerkiksi laadukas prospektointi on paljon helpompaa ja nopeampaa luontevasti eri kanavia hyödyntävälle nuorelle myynnin ammattilaiselle.
Lisäksi, kun nuorilla talenteilla on luontainen kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan, vahvuudet eivät rajoitu ainoastaan tiedonhakuun ja hakukoneiden tehokkaaseen käyttöön, vaan monesti myös kyvykkyys oppia ja omaksua uusia teknologiaan liittyviä asioita on jo lähtökohtaisesti korkealla tasolla. Esimerkiksi hakukoneoptimointi, SoMe- ja SEM-mainonta, web-analytiikka, inbound-markkinoinnin perusteet ja webinaarien pitäminen ovat useimmille nuorille asioita, jotka ovat helposti omaksuttavissa ja sitä kautta myös hyödynnettävissä omassa myyntityössä.
Esimerkiksi näistä syistä kannattaa miettiä, kannattaako nuori ja nälkäinen myyjän alku lähettää perinteisellä tavalla suoraan ja pelkästään kentälle kartuttamaan kokemusta, vai luodaanko sen sijaan positioita joissa nämä tulevaisuuden huiput voivat pelata omalla mukavuusalueellaan ja kasvaa onnistumisten ja positiivisten kokemusten kautta todella tehokkaiksi ja itseohjautuviksi moniosaajiksi?
Miten piilevä potentiaali saadaan esiin?
Kukaan ei ole seppä syntyessään ja etenkin myyjän ammatti on jatkuvan opin tie, jossa monta kertaa käytännön kautta hankittu kokemus tuo mukanaan tasaisen tuloksen. Jatkossa nuoria myyjiä rekrytoivien yritysten ja johtajien kannattaa kuitenkin miettiä uudelta kulmalta sitä, miten digiajan nuorista saadaan myyjänä kaikki potentiaali irti.
Meillä Adeptuksella tämä koko kuvio on määritelty nelivaiheiseksi ja selkeäksi kehityspoluksi, jonka avulla varmistamme, että myyjillämme on parhaat mahdolliset valmiudet vastata muuttuvan markkinan aiheuttamaan paineeseen nyt ja vielä 5-10 vuodenkin kuluttua.
Lue lisää nuoren myyjän neljästä vaiheesta nousukiitoon!